Kümne korra bussipileteid pole saada

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mikk Mihkel Vaabel

1. juulist Viljandi linnaliine teenindama hakanud bussifirmal MTG on otsa lõppenud kümne korra talongide komplektid ning seetõttu lepib linnavalitsus soodustust tehes ajutiselt ka üksikute piletitega.

80-aastane Hans Jürgens rääkis, et on korduvalt käinud Selveris Eesti Posti esinduses kümne korra pileteid küsimas, kuid saanud järjepanu vastuseks, et neid pole müüki toodud.

«Kuidas niimoodi saab, et ikka veel pole?» avaldas Jürgens eile pärastlõunal pahameelt.

Tavasõitjal pole vahet, kas osta kümme ühe korra piletit või klambriga kokku köidetud kümnene komplekt, kuid 65-aastastele ja vanematele mittetöötavatele pensionäridele hüvitab Viljandi linnavalitsus kord kuus ühe komplekti maksumuse.

MTG Viljandimaa piirkonna juhi Mati Bonderi sõnul pole enne kuu lõppu lootustki komplekte saada, sest viimased viis ta eile müüki ja uute trükkimiseks kulub vähemalt kaks nädalat.

«Komplekte oli 10 000 ja me ei osanud kuidagi arvata, et need otsa võiksid saada,» tunnistas Bonder. «Kui linnavalitsus üksikuid pileteid ei aktsepteeri, hakkame võib-olla ise tavalisi talonge klambrilööjaga kokku köitma.»

Viljandi linnavalitsuse sotsiaalosakonna juhataja Helmen Kütt kinnitas, et erandkorras võib linnavalitsusse hüvitamiseks tuua ka kümme eraldi piletit.

«Oleks hea, kui need oleksid paberile kleebitud, et saaksime nendega kergemini toimetada, aga kui vaja, kleebime nad ise,» sõnas ta.

Maikuu eest soovis kümne korra pileti kompenseerimist 500 pensionäri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles