«Kuldliiga» toob Viljandisse kaks olümpiamedalisti

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval ja pühapäeval peetakse Viljandis Soome, Rootsi ja Eesti mitmevõistluse maavõistlust.
Laupäeval ja pühapäeval peetakse Viljandis Soome, Rootsi ja Eesti mitmevõistluse maavõistlust. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kergejõustikuvõistluse «Kuldliiga» korraldaja loodab täna Viljandi staadionil näha 3000 pealtvaatajat ning naiste odaviskes vähemalt maailmarekordi lähedale küündivat tulemust.


Esimest korda Viljandisse jõudev «Bigbank kuldliiga» etapp on suurim spordivõistlus, mida on uuenenud linnastaadionil peetud, ning võistluse korraldaja Mati Lilliallik avaldas lootust, et see toob kokku 3000 pealtvaatajat.

«Mullu oli üks etapp äsja valminud Jõgeva staadionil ja siis tuli võistlust vaatama 3000 inimest,» meenutas Mati Lilliallik. «Jõgeva on Viljandist mitu korda väiksem linn ning siin võiks publiku huvi veelgi suurem olla.»

See, et Viljandi staadioni tribüünil on kohti vaid 1080 pealtvaatajale, pole korraldaja arvates probleem. «Kergejõustikuvõistlusel saab ringi kõndida ja pealtvaatajatele on ruumi ka staadioni otstes võistlussektorite juures,» selgitas ta.

Viljandi maavalitsuse kultuuriosakonna juht Ilmar Kütt, kes aitab võistluse korraldamisele kaasa, leidis, et 3000 oleks Viljandi staadionil täiesti reaalne pealtvaatajate arv, kuid ta avaldas kahtlust, kas täna selline rahvahulk siiski kokku tuleb. «Oodatud rannahooaeg on alanud ja puhkusel olevad viljandlased on mere ääres,» põhjendas ta oma arvamust.

Samas tunnistas Kütt, et põnevust ja kõrgel tasemel kergejõustikku on «Kuldliiga» etapil publikule pakkuda palju. «Nii tugeva koosseisuga võistlust pole Viljandis ammu peetud,» tõdes ta.

Viljandi võistluse säravaima isikliku rekordiga osaleja on suure tõenäosusega Venemaa odaviskaja Maria Abakumova, kes Pekingi olümpial võitis hõbemedali ning juhib praegu maailma hooaja edetabelit.

Eile õhtul polnud siiski kindel, kas Abakumova Viljandisse jõuab, sest segaduste tõttu lennuliikluses jäi ta õigest lennukist maha. Korraldajad hakkasid otsima võimalusi, kuidas olümpiahõbe siiski Eestisse pääseks.

Abakumovalt loodavad korraldajad vargsi isegi maailmarekordi poole püüdlemist. Tema isiklik rekord Pekingi olümpia ajast on 70.78 ning tänavune tippmark 68.89. Maailmarekord on aga 72.28.

Meeste odaviskes võistleb lätlane Ainars Kovals, kes sai Pekingi olümpiamängudel samuti hõbemedali. Tema peamised konkurendid tulevad Viljandisse Lätist ja Ukrainast.

Eesti meister Mihkel Kukk on vigastatud, küll aga peaks Viljandis esinema maailmameister Andrus Värnik.

Äsja USA-s võistelnud olümpiavõitja Gerd Kanter siia ei jõua, kuid näha peaks saama Karksi-Nuia meeste Märt Israeli ja Margus Hundi heiteid. Ukrainast ja Venemaalt tuleb neile konkurentsi pakkuma mitu kettaheitjat, kelle parimad tulemused on ulatunud üle 60 meetri.

Mati Lillialliku sõnul on igal võistlusprogrammi valitud alal tugevaid tegijaid ning viljandlased peaksid nägema häid sooritusi. «Staadioni rekordid peaksid kukkuma hakkama,» ennustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles