Perekeskus korraldab lastele toimetulekulaagri

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päikesekillu perekeskus pakub lastele suveks tegevust.
Päikesekillu perekeskus pakub lastele suveks tegevust. Foto: Internet

Juulis ja augustis korraldab mittetulundusühing Päikesekillu Perekeskus puudustkannatavate perede 9—16-aastastele lastele kolm kümnepäevast linnalaagrit, kus saab organiseeritult aega veeta ja õppida igapäevaelus paremini toime tulema.


Laagrid kestavad 26. juulist 26. augustini kümnepäevaste tsüklitena. Iga päev ollakse koos kella 9—17, ööseks minnakse oma koju. Osalemine on tasuta.

Projekti idee autor on Päikesekillu perekeskuse vabatahtliku projektijuhina askeldav kolme lapse ema ja kokaraamatute autor Sille Varblane.

Lapsed õpivad laagris toitu valmistama, ostunimekirja koostama, käsitööd tegema ja kodu hoidma. Käelise tegevuse kaudu peaksid lapsed hakkama nautima isetegemist ja hindama taaskasutust. Samuti ei puudu laagrist lõbusad meelelahutuslikud tegevused.

Et pere vanima lapse laagrisoleku ajal ei tuleks väiksematel õdedel ja vendadel omapäi kodus nukrutseda, võivad nad kaasa tulla ja päevad toreda hoidjaga mängutoas veeta.

Korraldajatel oli esialgu plaanis viia lapsed ka ekskursioonile, ent rahapuuduse tõttu osutus see võimatuks. Kui leidub ettevõtjaid, kes aitaksid lastele seda heameelt siiski valmistada, on laagri tegijad neile tänulikud.

Laagris osalemiseks on tarvis pöörduda 9. juuliks Viljandi sotsiaalameti lastekaitsespetsialisti Piret Kanguri poole aadressil Laidoneri plats 5-a.

Kõikidel kaaskodanikel on võimalik aidata, tuues lastele vanu ajakirju, millest retsepte ja pilte välja lõigata. Ühtlasi võib perekeskusele annetada koju seisma jäänud korralikke toidunõusid. Selleks tuleks ühendust võtta Kristel Kadakasega e-postiaadressil paikesekild@gmail.com.

Täpsemalt saab laagri projektiga tutvuda Päikesekillu perekeskuse kodulehel.

Projekti elluviimiseks on leitud raha ja kaasabi hasartmängumaksu nõukogult ning aktsiaseltsilt Mivar-Viva. Oma panuse annavad ka Viljandi taaskasutuskeskus ja kauplus Sõbralt Sõbrale.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles