Raamatukarussell pakub lastele rõõmu

, Suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Projekti autorite sõnul leiavad raamatukarussellilt põnevat ajaviidet ka haigla töötajad.
Projekti autorite sõnul leiavad raamatukarussellilt põnevat ajaviidet ka haigla töötajad. Foto: Marko Saarm

Eile sai Viljandi haigla lastepsühhiaatria osakond endale raamatukarusselli, millelt ravil viibivad lapsed leiavad nii raamatuid kui lauamänge.

Raamatukarussellide projekt sai teoks heategevusfondi Aitan Lapsi, Eesti lastekirjanduse keskuse ja teiste toetajate abiga. Kingituse üleandmisel tänusõnu lausunud Viljandi haigla juhatuse esimehe Priit Tampere ütlemist mööda muudab riiuli eriti tähtsaks asjaolu, et see on saadud tänu heategevusele ja paljude organisatsioonide koostööle. Kohe pärast piduliku osa lõppu uuris Tampere, kas sääraseid karusselle oleks võimalik haiglale juurde soetada.

Eesti lastekirjanduse keskuse direktor Triin Soone ütles, et säärase riiuli loomise idee oli tal tekkinud ühes Tallinna lastehaiglas raamaturiiulit uurides. «Seal oli küll raamatuid, aga need olid vanad, minu enda lapsepõlvest pärit ja lihtsalt ritta laotud,» rääkis Soone. «Selline karussell on lapsele põnevam ning ka raamatud ja mängud on atraktiivsemad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles