Viljandlane nägi suure Ameerika tõsielusarja telgitaguseid

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Discovery Channeli meeskond koosnes 25–30 inimesest.
Discovery Channeli meeskond koosnes 25–30 inimesest. Foto: Erakogu

Viljandi mees Peeter Lips veetis metsamasinate hooldajana poolteist kuud sügaval Venemaa taigas ja nägi, kuidas toodetakse Discovery Channeli tõsielusarja «Siberian Cut». Pärast seda kogemust teab ta, et reality show’l pole päris eluga mingit pistmist.

47-aastane Peeter Lips on Ponsse traktorite instruktor-mehaanik. «On kujunenud sedasi, et enamik tööd on Valgevenes ja Venemaal, Siberis, Kaug-Idas,» rääkis ta. Ühena vähestest vanemat sorti masinate spetsialistidest käib ta alatasa mainitud piirkondades. Viimase kuu jooksul on ta pidanud näiteks kaks korda Valgevenesse sõitma.

Töö Siberis Krasnojarski lähedal veebruari lõpust aprilli keskpaigani oli aga niisugune, mida varem ette pole tulnud. Kui ta kohalikul mehaanikul abiks oli, saabusid sinna USA telekanali Discovery Channel järjekordse tõsielusarja tarvis veetud masinad, mis olid kohe jukerdama hakanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles