Luuakse noorte spordimeisterlikkuse treeningurühmad

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval kohtuvad Viljandi spordihoones Eesti naiste võrkpalli meistrivõistlustel Viljandi Metall ja GMP.
Pühapäeval kohtuvad Viljandi spordihoones Eesti naiste võrkpalli meistrivõistlustel Viljandi Metall ja GMP. Foto: Peeter Kümmel /Sakala

Teisipäeval, 6. juulil sõlmitakse Viljandi maavalitsuses ühise tegutsemise leping, millega Eesti olümpiakomitee eestvedamisel luuakse maakonnas neli noorte spordimeisterlikkuse treeningurühma.
 


Teisipäeval kell 14 kirjutavad maavalistuses saalis lepingule alla Eesti olümpiakomitee (EOK) president Mart Siimann, Viljandi maavanem Lembit Kruuse, Viljandi linnapea Kalle Jents, Viljandimaa omavalitsuste liidu esimees Ene Saar ja Viljandimaa spordiliidu esimees Priit Vihuri. Allakirjutamise juurde on kutsutud ühe osapoolena haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Madis Lepajõe.

Maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Ilmar Küti teatel luuakse Viljandi spordikooli sõudmise, suusatamise ja tüdrukute võrkpalli treeningurühm ning neljanda alana Viljandi rattaklubi juures jalgrattaspordi treeningurühm.

Ilmar Küti sõnul lepiti katseprojekti käivitamises ning selle üldistes põhimõtetes kokku veebruari algul Viljandis peetud EOK, kultuuriministeeriumi, Eesti treenerite liidu ning kaasatavate maavalitsuste, omavalitsuste ja spordiliitude esindajate ühisnõupidamisel.

EOK teatel on omavalitsused kui Eesti spordi suurimad rahastajad laste- ja noortespordi edendamisel täitnud olulist sotsiaalset rolli noorte eluks ettevalmistamises, füüsilise võimekuse ja tervise tugevdamises ning tänapäeva tsivilisatsiooni pahedest eemalehoidmises.

Et tõsta omavalitsuste osa noorte saavutusspordi edendamises ning andekatele noortele ja pühendunud treeneritele paremate tingimuste loomises, otsustas olümpiakomitee alustada katseprojektina kolmes eri suurusega maakonnas koos omavalitsuste, piirkondlike spordiliitude ja maavalitsustega noorte spordimeisterlikkuse treeningurühmade loomist.

Selle projektiga luuakse igas maakonnas vähemalt neli rühma, mille treenerite töötasu võrdsustatakse pedagoogi-metoodiku töötasuga. Spordiala valides lähtutakse suurte kutseoskustega treenerite ja võimekate noorte olemasolust ning spordialade traditsioonidest maakonnas. Projekti rahastavad omavalitsused, haridus- ja teadusministeerium ning EOK sponsorid.

Katseprojekti alustatakse peale Viljandimaa veel Jõgevamaal ja Tartumaal, kus samaaldsed lepingud sõlmiti 25. ja 30. juunil. Projekti õnnestumise korral laiendatakse EOK kinnitust mööda noorte spordimeisterlikkuse treeningurühmade loomist ka teistesse maakondadesse.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles