Valitsus hakkab pensione kärpima

Helir-Valdor Seeder
, Riigikogu rahanduskomisjoni liige, Isamaa ja Res Publica Liit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helir-Valdor Seeder esines märtsis põllumajanduse tippjuhtide konverentsil veel ministrina.
Helir-Valdor Seeder esines märtsis põllumajanduse tippjuhtide konverentsil veel ministrina. Foto: Elmo Riig / Sakala

PRAEGUNE VALITSUSLIIT on jaanipäeva ja laulupeo vahele kavandanud taasiseseisvunud Eestis ainulaadse otsuse: vähendada seadusega välja lubatud pensione.

Võtsime 2012. aastal riigikogus vastu seaduse, millega väärtustasime senisest enam laste kasvatamist ning nägime ette lisapensioni pere ühele vanemale lapse sünniajast sõltumata. Seni kehtis kummaline olukord, et lisapensioni arvestati vaid okupatsiooni ajal sündinud laste eest.

Vastuvõetud seaduse kohaselt hakkasid 2013. aasta jaanuarist pensioni saamisel arvesse minema kõik lapsed. See tähendab, et praegused pensionärid saavad iga lapse eest kahe staažiaasta väärtuses lisapensioni umbes 10 eurot kuus. Üldjuhul makstakse lisapensioni emale, sest just tema on laste kasvatamise tõttu olnud mõnda aega palgatööst eemal ja saab seepärast väiksemat pensioni. Pere otsuse kohaselt võib lisapensioni määrata ka isale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles