Viljandi naised peletavad peopaikadest vanakurja

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnik Kersti Rattuse sõnul on kaaruspaela motiivil põhinevad kujunduselemendid mõeldud pidu kaunistama, ent ka halva eest kaitsma.
Kunstnik Kersti Rattuse sõnul on kaaruspaela motiivil põhinevad kujunduselemendid mõeldud pidu kaunistama, ent ka halva eest kaitsma. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kunstnik Kersti Rattus ja butafoor Silvi Kard on juba kaks nädalat iga päev tosina jagu tunde Ugala teatri dekoratsioonitöökojas isolatsioonitorusid väänanud ja kirju kanga sisse mähkinud. Miks? Loomulikult selleks, et vanakuri ületuleval nädalal pealinnas lauljaid ja tantsijaid kimbutama ei pääseks.

Kultuuriakadeemia õppejõuna töötav Rattus on silmapaistva jälje jätnud peaaegu kõigile Viljandi pärimusmuusika festivalidele, sest tema kavandite ja näpunäidete järgi on valminud suure folgipeo lavade ainulaadsed kujundused. Tänavu saab viljandlanna käekirja näha ka Eesti tähtsaimal kultuurisündmusel ehk üldlaulu- ja tantsupeol.

Jalgupidi kinni

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles