Saadik: kultuurikeskus tuleb Lasnamäelt Viljandisse viia

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilmsi tänaval asuva rahvakultuuri keskuse kulud kasvasid veidi alla 200 protsendi.
Vilmsi tänaval asuva rahvakultuuri keskuse kulud kasvasid veidi alla 200 protsendi. Foto: Andres Haabu

Kauaaegne põllumajandusminister ja praegune riigikogu liige Helir-Valdor Seeder on aastaid järjekindlalt kultuuriministreid õrritanud ettepanekuga kolida Tallinnas Lasnamäe veerel tegutsev rahvakultuuri keskus Viljandisse. Sel nädalal heitis ta sama kinda uuele kultuuriministrile.

Helir-Valdor Seeder, kolmapäevases riigikogu infotunnis uurisite kultuuriminister Urve Tiiduselt, kuidas too vaataks rahvakultuuri keskuse üleviimisele pealinnast provintsi. Kas panite vana plaadi peale pigem traditsiooni järgimise pärast või usute tõepoolest, et asi vajab ärategemist?

Mõtlen seda ikka veel väga tõsiselt. Tegin sama ettepaneku esimest korda juba enam kui kümme aastat tagasi Viljandi maavanemana. Toona oli kultuuriminister Jaak Allik. Tema polnud üldse selle idee vastu, aga asi jäi siiski tegemata. Alliku soov oli, et esmalt konsulteeritaks kõigi teiste maavanematega, et saada teada, kas küsimuses valitseb üksmeel. Loomulikult ei valitsenud. Nii see asi õhku jäigi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles