Koduomanike hinnangul ei tohi aega kaotada

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omanike keskliidu peasekretäri Taavi Madiberg
Omanike keskliidu peasekretäri Taavi Madiberg Foto: Raigo Pajula

Koduomanikke ühendava Eesti omanike keskliidu hinnangul on monopolide piiramise seaduse väljakuulutamisega viivitamine põhjendamatu ja tarbijate huvidega vastuolus.


Omanike keskliidu peasekretäri Taavi Madibergi sõnul on liit tellinud advokaadibüroolt Tamme & Otsmann detailse õigusliku analüüsi, kuidas mõjub monopolide ohjeldamise seadus kommunaalteenuste hindadele. Analüüsi kohaselt on kõnealune seadus kooskõlas nii põhiseaduse kui konkurentsiõigusega. Selle vastuvõtmine tagaks tarbijatele parema huvide kaitse.

Liidu hinnangul kehtivad üleminekuperioodil monopolihindadele kõik senised konkurentsiõiguse printsiibid, sealhulgas põhjendatud tulukuse nõue.

«Monopolide ohjeldamise seaduse ümber tekkinud segadus on vesi monopolide veskile ning tarbijate huvides on seaduse kiiremas korras vastuvõtmine,» rõhutab omanike keskliit.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles