Kommentaar: Sakslasi on haaranud postipakivaimustus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Vaarik
Kristiina Vaarik Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Sakslastele meeldib pakke saada. Vähemalt nii tundub, sest tänu internetikaubandusele toimetavad Saksamaal postifirmad tellijateni umbes üheksa miljonit pakki päevas.

Tundub suur arv, isegi teades, et Saksamaal on 80 miljonit elanikku. Kui aga mõelda, et ma ise saan paki nii korra-paar nädalas, pole enam midagi imestada. Näiteks tellin sageli internetikaubamajast eBay mõne kasutatud raamatu, mis ilma saatekuluta maksab vaid ühe euro. Abikaasaga oleme sealt tellinud voodi, laudlina, vannikardina ja öökapi ning teisest suurest internetikaubamajast Amazon koopiamasina ja arvuti. Eks nõnda need miljonid pakid kogune. Eelmisel aastal kasvas pakkide arv üle-eelmisega võrreldes 3,8 protsenti.

Saksamaal teeb asja mugavaks, et firmad nagu DHL, Hermes ja GLS toovad pakid ilma lisatasuta koju kätte. Meeldiv on seegi, et firmade konkurents ei lase hindadel väga kõrgeks tõusta. Näiteks kasutatud raamatut Saksa Posti kaudu saates tuleb kaalu arvestades tasuda vaid 1–1,65 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles