Spordihoones tiirutavad lihvimismasinad

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üle kahe nädala kestvat remonti teeb osaühing Stigmar.
Üle kahe nädala kestvat remonti teeb osaühing Stigmar. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi spordihoone suure saali põrandal sõidavad lihvimismasinad — ligi kaks nädalat kestva uuenduskuuriga saab üheksaaastane parkett värske jume.


Viljandi spordikeskuse juhataja Mati Jürissoni sõnul võeti töö ette eeskätt tulevast sügisest kehtima hakkavate korvpallimääruste tõttu.

«Hoone põrand on hästi säilinud ja otsest vajadust selle värskendamiseks veel polnudki, kuid võtsime töö ette korvpalliväljaku uute joonte mahamärkimiseks,» selgitas Viljandi spordihoonet haldava munitsipaalasutuse juht. «Paari aasta pärast oleks lakivahetustöö nii või teisiti ees seisnud.»

Eelolevast sügisest tuleb mängijatel korvpalliväljakutel kolme punkti viskeid meetri võrra senisest kaugemalt viskama hakata ning seetõttu seisab paljudes võimlates ees uute väljakujoonte mahamärkimine.

Kui spordihoones saab põrand lihvitud, kantakse sellele tagasi kõik seal senigi olnud jooned ning lakitakse üle. Üle kahe nädala kestvat remonti teeb osaühing Stigmar ning linnale läks see maksma ligi 120 000 krooni.

Viljandi spordikeskuse juhataja selgitust mööda seisab samasugune uuendus ees veel mitmel Viljandi spordisaalil. Oma järge on ootamas maagümnaasiumi saal, kuid eeldatavasti hakatakse seal tööd tegema tuleval aastal.
 

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles