Repliik: Süstlavahetus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Piirak
Siim Piirak Foto: Kenno Soo

Tänavu olen kokku puutunud hea hulga meditsiinitöötajatega ja avastanud, et nende seltskond on kirju kui issanda loomaaed. Vahel peavad ühe ruumi nappidel ruutmeetritel teineteist täiendama kaks Hippokratese vande andnut, kellest ühel on suur süda ja teisel mürgine suu.

Kas meditsiinis peaks olema kohta kehvast mängufilmist pärit psühholoogilisele mõjutusmängule «Hea ja halb politseinik»? Mina usun, et midagi säärast ei tohiks seal olla.

Sellise kirevuse taga võib minu meelest olla asjaolu, et meie tervishoiutöötajad himustavad töökohta Põhjamaades, kus on suurem sissetulek, paremad töötingimused ja kõrgem elukvaliteet. Majandusteadlast Adam Smithi tõlgendades võiks öelda, et mida enam meedikuid, seda suurem on ühiskondlik heaolu. Tähendab, vabas turumajanduses ja tihedas konkurentsis ei jätku halvale tohtrile ruutmeetritki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles