Perioodika suunamine vajab tähelepanu

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AIVAR AOTÄHT/

Eesti Posti kaudu oma suvekoju kaht ajalehte suunata palunud viljandlane oleks teenuse eest ekslikult maksnud 200 krooni, aga sai selle hoopis tasuta.

Viljandlane Valve Teesaar ütles, et soovis võtta Pärnumaa suvekoju kaasa «Sakala» ja «Kesknädala» tellimuse ning helistas mõni päev tagasi Eesti Posti Viljandi kontorisse.

«Sidest öeldi, et tulgu ma hiljemalt juuni viimasel päeval kohale ja kirjutagu avaldus, siis saab veel viie krooniga, kuid alates juulist läheb see maksma juba 100 krooni,» rääkis Teesaar. «Ma ehmatasin ära: 100 krooni ja sügisel siis uuesti 100! Varem on üks kord maksnud kümne krooni ringis.»

Seepeale võttis lehetellija ühendust hoopiski Ex­press Postiga, mille klienditeenindaja vormistas mõlema ajalehe ajutise ümbersuunamise tasuta ja telefoni teel.

Eesti Posti kommunikatsioonijuht Inge Suder ütles, et kõnealusel juhul oli tegu kliendi ja klienditeenindaja vahelise eksitusega, sest perioodika ümbersuunamise hinnakiri ei ole muutunud.

Suderi sõnul saab tellimusi ümber adresseerida, katkestada ja annulleerida kõigis postkontorites.

«Selleks tuleb esitada avaldus ning maksta 15.50 krooni, see teenustasu on kehtinud juba kaks aastat,» lausus ta. «Meil on väga keeruline antud juhul hinnata, kas klient väljendas ennast ebatäpselt ja sai seetõttu väära informatsiooni või eksis klienditeenindaja. Palume kliendilt vabandust, kui meie poolt on välja läinud ebatäpne info.»

Suder lisas, et küll tuleb 100 krooni maksta kogu posti ümbersuunamise eest ning see hind hakkas kehtima juulist.

Ühinenud Ajalehtede levijuht Erkki Lumisalu rääkis, et koostööpartner Express Post vormistab ajalehtede ja ajakirjade ümbersuunamisi tasuta. Selleks piisab telefonikõnest või vormi täitmisest Express Posti veebilehel.

Lumisalu märkis, et näiteks Viljandis kannab Express Post tellitud väljaanded ka ise kliendi postkasti, aga nendes piirkondades, kus ettevõte veel ei tegutse, teeb seda Eesti Post.

«Kuid ka sel juhul saab Express Posti kaudu ümbervormistamise tasuta teha ning andmed edastatakse Eesti Postile,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles