Raad soovib linnaruumi ühest servast teise paremaks muuta

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse plats.
Vabaduse plats. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi linn kavatseb nelja aasta pärast saabuva Eesti Vabariigi 100 aasta juubeliks korda teha ühe pika teelõigu, mis ulatub linna ühest servast teise. Raha loodetakse selleks saada arhitektide liidu algatatud mahukast programmist.

Viljandi peaarhitekti Laur Piheli koostatud kava järgi võiks 2018. aastaks korda saada täies mahus Tallinna ja Vaksali tänav ning Pärnu maantee ehk pikk teelõik, mis algab linna ühes otsas ja lõpeb teises. Lisaks võivad uue näo saada mitu suurt platsi, mis nende tänavate äärde jäävad. Tööde maksumus ulatuks miljonitesse eurodesse.

Üleeile ametlikult käima lükatud ning Eesti arhitektide liidu (EAL) korraldatav programm näeb ette järgmise viie aasta jooksul algatada igas maakonnas vähemalt ühes linnas mõne avaliku linnaruumi ala rekonstrueerimine või rajamine. Ametliku teate kohaselt on idee eesmärk elavdada ühist elu-, sealhulgas ettevõtluskeskkonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles