Korstnapühkijaks pürgijad näitasid oma teadmisi

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile korstnapühkija kutseeksamit sooritanud Jan Schimanskil (keskel) läks praktikaosas nii hästi, et ta teenis eksamineerijalt Juhan Ränilt kiidusõnu.
Eile korstnapühkija kutseeksamit sooritanud Jan Schimanskil (keskel) läks praktikaosas nii hästi, et ta teenis eksamineerijalt Juhan Ränilt kiidusõnu. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Nagu öö ja päev!» rõõmustas eksamineerija Juhan Räni korstnapühkija kutseeksami praktikaosa eeskujulikult sooritanud Jan Schimanski teadmiste ja oskuste üle. Eelmine proovija oli Räni pead vangutama ja kohvipausi võtma pannud.

Eile sooritas Viljandi ühendatud kutsekeskkoolis korstnapühkija kutseeksamit üheksa meest, kes pidid kõigepealt tegema teooriaeksami ja seejärel praktikaosa, kus neil tuli näidisküttekolde ja -korstna juures lahti seletada ja ette näidata, mida, miks, kuidas ja mis järjekorras nad reaalsel objektil teeksid. Lisaks uuendasid kaheksa korstnapühkijat oma kutsetõendit ja üks tegi meistri staatuse andva eksami. Nemad ei pidanud praktilist osa uuesti läbi tegema, küll aga teooriaeksami ja vestluse.

Päev näitas, et korstnapühkija kutseeksami tegija tase võib suurel määral erineda. Nagu juba öeldud, olid Juhan Räni ja teine praktikaosa eksamineerija Teet Võhandu parasjagu lõpetanud sooritajaga, kel ei läinud eriti hästi, seevastu järgmine mees, Jan Schimanski, teenis vaid kiidusõnu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles