1000 eurot viib Soome-mõtted peast

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rain Hüva Viljandi majanduskonverentsil
Rain Hüva Viljandi majanduskonverentsil Foto: Elmo Riig / Sakala

Maakonna suurima töötajate arvuga ettevõtte, aktsiaseltsi Viljandi Aken ja Uks juhtide pikaajaline siht viia firma aastakäive üle miljardi krooni piiri jäi vormiliselt täitmata, sest Eesti kroon kadus käibelt. Sisulises mõttes astuti üle maagilise joone mullu, mil grupi käive oli 64 miljonit eurot.

Ajal, mil Viljandimaa majandust puudutavates debattides kipub peale jääma nurin piirkonna tühjaksjooksmise ja pädeva tööjõu nappuse üle, on akna- ja uksetehase juhatuse esimees Rain Hüva tulvil perspektiivitunnet. Muu hulgas ennustab ta siinsete palkade peatset jõudmist sellise tasemeni, mis muudab Soomes lihtsama töö peal käimise mõttetuks.

Rain Hüva, teie juhitava ettevõtte majandustulemused kinnitavad, et tööstusettevõttel on võimalik Viljandimaal edukalt hakkama saada ja jõudsalt kasvada. Kuidas te ise siinse piirkonna elujõudu hindate?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles