Kohtute tööle annavad suurima panuse roolijoodikud

Marko Suurmägi
, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei kinnitusel on sel aastal suurendatud joobes juhtide tabamiseks mõeldud reidide hulka ning Lõuna-Eestis on kokku kontrollitud 95 595 roolikeeraja kainust. Pisut vähem kui üks protsent juhtidest on olnud joobes.
Politsei kinnitusel on sel aastal suurendatud joobes juhtide tabamiseks mõeldud reidide hulka ning Lõuna-Eestis on kokku kontrollitud 95 595 roolikeeraja kainust. Pisut vähem kui üks protsent juhtidest on olnud joobes. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viimase kuu jooksul Viljandis jõustunud 17 kohtuotsusest on üksteist olnud seotud joobes juhtimisega. Kohaliku kohtumaja juhi sõnul ongi auto juhtimine purjus peaga kõige levinum kuriteoliik.

«Paragrahv 424 on meie töös kogu aeg tuntav ja nähtav,» lausus Tartu maakohtu Viljandi kohtumaja juht ja kohtunik Toomas Lillsaar. Paragrahv 424 tähendab, et kohtu ette on saadetud mootorsõiduki roolist raskes joobes tabatud juht. «Tõenäoliselt on see kogu Eestis kõige levinum kuriteoliik,» arvas kohtunik.

Sarnased karistused

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles