Isehakanud tegelased pahandavad spetsialiste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mida süüa ja mida mitte, on iga inimese vaba valik. Kes soovib aga asjatundja nõu, peab veenduma, et nõuandja tõesti teab, mida räägib.
Mida süüa ja mida mitte, on iga inimese vaba valik. Kes soovib aga asjatundja nõu, peab veenduma, et nõuandja tõesti teab, mida räägib. Foto: Marko Saarm / Sakala

Tervisliku toitumise ja treeningu kohta antakse viimasel ajal üha rohkem nõu, aga asjatundjatele valmistab meelehärmi kaheldava väärtusega info küllus ja toitumisnõustajate vabaturu vohamine.

Kokast toidutehnoloog ja toitumisnõustaja Ene Mägi ütles, et tervisliku toitumise kohta on käibel kõikvõimalikke arvamusi ning seetõttu ei suuda tavaline inimene eristada tõde ja väljamõeldut. «Nii minnakse esimese ettejuhtuva inimese juurde nõu küsima. Toitumisnõustaja peaks aga olema meditsiinilise taustaga ja suutma vajaduse korral oma klienti edasi suunata.»

Mägi tõi näiteks hiljuti levima hakanud väite, justkui oleks valgurikas ja süsivesikutevaene toit tervislik. «Sellisel väitel pole mingit teaduslikku alust ja kui inimene otsustab seda soovitust järgida pika perioodi vältel, võib see põhjustada terviseprobleeme,» hoiatas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles