«Veebiperemehe» projekt kogus kodututele loomadele ligi 180 000 krooni

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi, Pärnu, Võru, Valga ja Virumaa varjupaigas leidis eelmisel aastal peavarju üle 650 koera ja 1600 kassi.
Viljandi, Pärnu, Võru, Valga ja Virumaa varjupaigas leidis eelmisel aastal peavarju üle 650 koera ja 1600 kassi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Varjupaikade mittetulundusühingu heategevusliku projekti «Veebiperemees» abiga on kaheksa kuu jooksul kogutud kodututele loomadele 177 700 krooni. Sellest summast on abi saanud Viljandi, Pärnu, Võru, Valga ja Virumaa kodutute loomade varjupaiga ligi 100 elanikku.

Neid varjupaiku ühendava Varjupaikade mittetulundusühingu juhi Triinu Priksi sõnul tundub kogutud summa suur vaid esmapilgul. «Arvestades, et keskmiselt kulub ühe terve looma elementaarsetele protseduuridele varjupaika sattumisest kuni talle uue kodu leidmiseni ligikaudu 3000 krooni kassi ja 4000 krooni koera kohta, ei kata kogutud 1800 krooni looma kohta varjupaikade tehtavaid kulutusi,» tõdes Priks. «Lisaks on osal «Veebiperemehe» loomadel on olnud rasked vigastused, mis on nõudnud kalleid operatsioone, ning mõni loom on oma kurnatud keha taastamiseks vajanud spetsiaaltoitu.»

Annetustest abi saanud loomadest on praeguseks endale uue kodu leidnud üle poole. Steriliseeritud või kastreeritud on selle raha eest 42 looma. Kõik nad on saanud sise- ja välisparasiiditõrje, kompleksvaktsiini, lemmikloomapassi ning arstiabi. Enamik loomi on kiibitud ning kui nad kodu leiavad, kantakse nad lemmikloomaregistrisse.

Annetused on varjupaikade asukatele väga olulised, sest omavalitsustel on kohustus nende eest varjupaigale toetust maksta vaid esimesed 14 päeva, misjärel tuleb edasised ülalpidamiskulud leida varjupaigal või loomad hukata.

«Veebiperemehe» projekti annetuste eest oleme saanud osta loomadele toitu, anda vajalikku arstiabi, neid steriliseerinud või kastreerinud ning kõik koerad ja enamik kasse on saanud kiibi,» rääkis Priks.

Omavalitsuste toetus ei kata Priksi sõnul loomade ravikulusid, steriliseerimist ja kastreerimist, mis on sageli kõige kulukamad tegevused, rääkimata haigete või viga saanud loomade ravist.

«Veebiperemees» on Varjupaikade mittetulundusühingu 2009. aasta oktoobris algatatud heategevuslik projekt varjupaigas elavate lemmikloomade elutingimuste parandamiseks ning neile uue kodu leidmiseks.

Veebiperemees hoolitseb enda valitud lemmiku eest, annetades raha toidu, ravimite, arstiabi, kiipimise ja steriliseerimise jaoks, kuni lemmik uue kodu leiab.

Viljandi, Pärnu, Võru, Valga ja Virumaa varjupaigas leidis eelmisel aastal peavarju üle 650 koera ja 1600 kassi.

Veebiperemeheks saab hakata aadressil http://www.varjupaik.ee/veebiperemees

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles