Suurepärane pidu

Enn Siimer
, kultuurikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Siimer
Enn Siimer Foto: Elmo Riig / Sakala

OLEN SIIN Sakalas mõne aasta eest põgusalt kirjutanud Põlvas Intsikurmus nähtud võrokeste peost «Uma pido», mõttes seades seda viljandlastele eeskujuks. Nüüd tahaksin samade sõnadega iseloomustada pühapäeval asetleidnud Viljandimaa laulu- ja tantsupidu.

Oli tõepoolest suurepärane üritus. Muidugi mängis siin kaasa uus lauluväljak, eeskätt just tantsijate korraliku platsi pärast. Kindlasti aga mängis kaasa ka see, et lauljate, tantsijate ja võimlejate repertuaar oli eelnevatest märksa atraktiivsem. Seekordsed laulud ja tantsud mõjusid värskelt ja huvitavalt.

MULLE NÄIB, et viljandimaalaste pidu võib lõppkokkuvõttes olla isegi terviklikum, sest siin mahtusid tantsurühmad esinema nii, et sai näha nende nägusid ning viimistletud ja entusiastlikke ilmeid. Kui ikka lavale tulid tugevamate tantsurühmad, oli nende esinemist lausa lust vaadata. Tallinnas, kus väljak on suur ja publik kaugel, see vaevalt maksvusele pääseb.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles