Ülemaailmse programmi kõrge ametnik tutvub Tääksi kooliga

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tääksi kool on ülemaailmse loodushariduse programmis GLOBE osalemisel alati silma paistnud.
Tääksi kool on ülemaailmse loodushariduse programmis GLOBE osalemisel alati silma paistnud. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna külastab Viljandimaad ülemaailmse loodushariduse programmi GLOBE rahvusvahelise koostöö osakonna direktor professor Teresa Kennedy, kes tutvub programmis silma paistnud Tääksi kooliga.

Teresa Kennedy on kõige kõrgematasemelisem GLOBE-i esindaja, kes meie riiki on väisanud. Teda saadavad ringkäigul liikumise Eesti esindajad Kaido Reivelt ja Imbi Henno.

Eelmisel aastal tegi GLOBE-i rahvusvahelises keskkonna- ja kliimahariduse programmis kaasa 58 Eesti kooli. Haridus- ja teadusministeerium rahastab seda kolmel järgmiselgi aastal.

GLOBE toetab uurimistööde ja vaatluste tegemist ning õuesõpet. Neid soodustab ka uus õppekava.

Liikumises kaasa tegevate haridusasutuste kõigi kooliastmete õpilased teevad kooli ümbruses keskkonnamõõtmisi, saadavad tulemused ülemaailmsesse andmebaasi ja kasutavad sealt saadavat teavet õppetöös. GLOBE-i andmeid kasutavad ka globaalseid probleeme uurivad teadlased.

Teresa Kennedy on põhiesineja Tartus kuni reedeni peetaval ülemaailmsel loodusteaduse ja tehnoloogiahariduse konverentsil, mille üks töötuba on pühendatud GLOBE-ile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles