Eri maade noored peavad Paistus laagrit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Holstre-Polli võõrustab rahvusvahelist noortelaagrit.
Holstre-Polli võõrustab rahvusvahelist noortelaagrit. Foto: Elmo Riig / Sakala

Nelja maa noored peavad Holstre-Pollis sel nädalal inimesele ja keskkonnale keskenduvat laagrit, kuhu ootavad täna külla Poola ja Saksamaa saatkonna töötajaid.

Paistu vallas selle nädala lõpuni kestev laager keskendub teemale «Inimene ja keskkond — Euroopa väärtused». Peale eestlaste on seal noori Lätist, Saksamaalt ja Poolast.

«Oleme käinud Soomaal ja tutvunud ümbruskonnaga,» jutustas korraldaja Madli Saar. «Esmaspäeval oli keskuses Poola päev, eile tutvusime Lätiga, täna on meil külalised Poola ja Saksa saatkonnast ning kohtume ka riigikogu liikme Aleksei Lotmaniga.»

Aleksei Lotman teeb Holstre-Pollis ettekande, kus kõneleb keskkonnast ja sellest, mida võiks oma elukeskkonna parandamiseks ette võtta. Laagris osalejad on rääkinud oma kodukandi looduskeskkonnast ja Paistu noored keskendusid sedapuhku Loodi looduspargile.

Laagri jooksul plaanitakse rääkida veel tervisest ja sellest, kuidas oma tervise eest suuri rahalisi kulutusi tegemata hoolitseda. Samuti uuritakse, kuidas on seotud riskikäitumine ja õnnetused. Homme on kavas minna Tallinna.

Madli Saare sõnul on laagri eesmärk toetada noorte sotsiaalset arengut ja tõsta nende teadlikkust üleilmastumisega kaasnevatest väljakutsetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles