Ainulaadsel võistlusel kihutamas

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meie 1992. aasta Honda Civic oli tänavusel ajakirjanike rallil kõige viletsam auto, aga vastu pidas see vapralt lõpuni.
Meie 1992. aasta Honda Civic oli tänavusel ajakirjanike rallil kõige viletsam auto, aga vastu pidas see vapralt lõpuni. Foto: Robertas Riabovas

Iga aasta juunikuu esimesel nädalavahetusel koguneb Leedu ajakirjanike autoklubi eestvedamisel mõnikümmend leheneegrit, et lennutada tahhomeetri osuti üha uuesti ja uuesti punasesse, kulutada kõvasti rehve, väntsutada käsipidurit ning seda kõike nautida. Sealjuures teeb suur osa neist seda mõnest autoesindusest laenatud uue sõidukiga.

Enamik kohaletulijaid on leedukad, aga leidub ka lähiriikide esindajaid. Korraldajad ütlevad, et see on ainus ajakirjanike ralli maailmas, mis tänavu leidis aset juba 19. korda.

Olemuselt on see üritus midagi rahvarallilaadset. Sõidetakse autodega, millega tohib liikuda ka tänaval, ning koos kaardilugejaga. Enamik katseid on mõnel suurel platsil, näiteks kaubanduskeskuse parklas, kus tuleb manööverdada ümber koonuste ja muude takistuste (järskude ümberpöörete tõttu lähebki käsipidurit vaja). Ent kihutatakse ka näiteks ring- ja kardirajal, hipodroomil ja lennuväljal. Mõistagi peab kiiruskatsel kandma kiivrit, turvavööst rääkimata.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles