Suure-Jaani vald esines taas tublilt

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Nädalavahetusel Türil aset leidnud Eestimaa valdade suvemängudel sai Suure-Jaani vald koondarvestuses parima Viljandimaa omavalitsusena viienda koha.

Tänavu 18. korda peetud Eesti valdade suvemängudel osales 1348 sportlast 63 vallast. Seitsme ala koondtabelis peeti eraldi arvestust suurte ehk enam kui 2000 elanikuga ning väikeste omavalitsuste üle.
Viljandimaalt oli tänavu esindatud vaid neli suurt valda, neist edukaimana sai Suure-Jaani viienda tulemuse.
Valla noorsoo- ja spordinõunik Mati Adamson tunnustas kõiki koduvalla eest spordiväljakul vaeva näinuid. «Meil on väga tublid ja sportlikud inimesed, kes meelsasti oma valla au kaitsmas käivad,» kiitis Adamson.
Teist aastat viiendad
Mehe sõnul jäi koondtabeli viies koht veidi siiski hinge kripeldama, sest neljas tulemus oli ühe ja kolmas seitsme punkti kaugusel. «Sellest on veidi kahju, ka eelmisel aastal olime kokkuvõttes viiendad,» tõdes ta.
Mati Adamsoni jutu järgi pole mängudele võistkonda kokku saada kuigi keeruline ja  enamasti on sportlased lahkelt nõus kaasa tegema. Seitsmest kavas olnud alast oli Suure-Jaani tänavu esindatud kuuel, vaid orienteerumiseks ei õnnestunud võistkonda leida.
«Eks väiksemaid altminekuid olnud meilgi: mõnda sportlast piinas vigastus ja rattakrossi tulemust pärssisid samal ajal peetud Eesti meistrivõistlused,» rääkis valla noorsoo- ja spordinõunik.
Ehkki esikolmiku kohti ei õnnestunud Suure-Jaani esindustel korjata ühelgi alal, olid sealsed võistkonnad kümne parema seas koguni kuuel. Kõrgeima koha teenis köieveomeeskond (Jaano Jänes, Veiko Perlov, Silver Simuste, Andres Mägi, Allar Pähn ja Kristo Aleksius), kes lõpetas neljanda kohaga. Va lla kergejõustikuvõistkond sai viienda ja võrkpallinaiskond kuuenda koha ning mälumängijad platseerusid üheksandaks.
Nii nagu Suure-Jaani, oli tänavustel mängudel kuuel alal esindatud ka Tarvastu vald, tema jäi eemale vaid jalgrattakrossist.
Tarvastu vald esitosinas
Koondtabelis 12. ja suurte omavalitsuste seas koha võrra kõrgemal lõpetanud Tarvastu valla edukaim ala oli orienteerumine. Võistkondlikult tuli sealt kolmas koht, alavõidu võttis Inno Ling klassi M-40 arvestuses. Esikümnes lõpetasid veel köieveomeeskond, kes oli üheksas, ning võrkpallimeeskond, kes oli kümnes.
Pärsti vald oli suvemängudel suurte omavalitsuste arvestuses kokkuvõttes 20. Tema võttis oma suurima punktisaagi võrkpalliturniiril, kus valla meeskond teenis teise koha. Lisaks oli Pärsti mängudel esindatud kergejõustikus ja naiste võrkpallis.
Karksi vallal oli tänavu oma esindajaid mängudele läkitada vaid kergejõustikus ja jalgrattakrossis. Suurte omavalitsuste arvestuses lõpetas ta 24. kohaga.
Eesti valdade 18. suvemängudel Türil oli üldkokkuvõttes parim paljukordne võitja Tartu vald, edestades võõrustajaid ainult kahe punktiga, kolmandaks tuli Kiili vald. Väikestest, kuni 2000 elanikuga valdadest olid paremad Kernu, Mäetaguse ja Juuru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles