Elektrit eelistavad autod püüdsid säästa

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seltsis on segasem, aga samas lihtsam tõde otsida. Asjaosalised uurivad lühikesel peatusel, kui hästi on Mitsubishi i-MiEV osanud teel Tallinnast Viljandisse särtsu säästa. Selle autoga kujuneski sõit kõige soodsamaks.
Seltsis on segasem, aga samas lihtsam tõde otsida. Asjaosalised uurivad lühikesel peatusel, kui hästi on Mitsubishi i-MiEV osanud teel Tallinnast Viljandisse särtsu säästa. Selle autoga kujuneski sõit kõige soodsamaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pealinnas alanud ja lõppenud üleeilne autode ökosõit viis läbi Viljandi. Eesmärk oli kulutada teekonna läbimisele rahaliselt kõige vähem.

«Aku 14» nime kandva sõidu korraldas Tallinna tehnikakõrgkool, mille kommunikatsiooni- ja turundusosakonna juhataja Marek Simulman nentis, et euroliidu heitgaasinormide karmistamine on sundinud autotootjaid otsima alternatiivseid lahendusi sisepõlemismootoritele.

Sellega seoses võttis tehnikakõrgkool kätte ja korraldas sõidupäeva hübriid- ja elektriajamiga sõidukitele, et panna autod mitmel moel proovile. Osalesid Nissan Leaf, Tesla Model S, Mitsubishi i-MiEV, Volkswagen e-Up, Toyota Prius Hybrid, Lexus CT200h, Lexus GS300h ja Mitsubishi Outlander PHEV.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles