Linn palub tunneliraha kasutamiseks pikendust

Madis Järvekülg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Paalalinna ja Valuoja org oleksid tunneliga ühendatud, ei peaks jalgratturid enam autotee ületamiseks ülekäigurada kasutama.
Kui Paalalinna ja Valuoja org oleksid tunneliga ühendatud, ei peaks jalgratturid enam autotee ületamiseks ülekäigurada kasutama. Foto: Marko Saarm / Sakala

Viljandi taotleb Valuoja kergliiklustee tunneli rajamiseks riigikogult saadud 60 000 euro kasutamisele siseministeeriumilt pikendust, sest linn rahanappusel tänavu rattatunnelit ei ehita.

«See 60 000 eurot on konkreetse sihtotstarbega ja seda saabki ainult tunneli jaoks kasutada,» selgitas abilinnapea Malle Vahtra. «Kui me hakkame tunnelit ehitama, siis meie omaosalus oleks üsna suur ja seepärast me tahame ehituse siduda Euroopa fondide kergliiklusteede meetmega.» Millal sealt oleks võimalik Valuoja tunneli ehituseks raha küsida, ei tea praegu keegi. Abilinnapea avaldas lootust, et ehk hakatakse rahataotlusi vastu võtma selle aasta lõpul.

Raha, mida Viljandi peab tunneli ehitamiseks oma rahakotist leidma, linna eelarvesse arvestatud ei ole, kuid kokkuleppe kohaselt peaks riigikogu antud raha kasutama ära käesoleva aasta jooksul. Paala järve ja Valuoja orgu eraldava viadukti alla kavandatav jalakäijate ja jalgratturite tunnel läheb mitteametliku kalkulatsiooni kohaselt Malle Vahtra sõnul maksma ligi 200 000 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles