Maailmapilt sai pooltoone juurde

Karl-Eduard Salumäe
, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti soost moslemi Kristi Ockba korraldatud töötoas said Paalalinna kooli õpilased muu hulgas selga proovida araabia maades kantavaid riideid.
Eesti soost moslemi Kristi Ockba korraldatud töötoas said Paalalinna kooli õpilased muu hulgas selga proovida araabia maades kantavaid riideid. Foto: Marko Saarm / Sakala

«Kas kõik need 1,4 miljardit inimest on kindlate põhimõtetega?» küsis eesti soost moslem Kristi Ockba Viljandi Paalalinna kooli seitsmenda klassi õpilastelt, kui üks neist pakkus välja, et sõnaga «muslim» võiks seostuda põhimõttekindlus. Saalis tekkinud jutusuminast jäi kõlama, et päris nii ei saa see ikka olla.

«Religioonid on väga kindlate põhimõtetega, aga iseküsimus on, kas inimesed kõiki neid järgivad,» märkis Ockba.

Et maailmas on natuke alla poolteise miljardi islamisti, olid needsamad koolijütsid teada saanud alles veidi aega varem. Enne seda varieerusid paari-kolmeliikmeliste gruppide pakkumised mõne miljoni ja kahe miljardi vahel. Ja õigus oli muidugi noormehel, kes arvas naljatamisi, et neid on üle kolme.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles