Eesti: Kohus mõistis süüdi Rimi endise projektijuhi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Harju maakohus mõistis Rimi endise projektijuhi, 50-aastase Tiit Eliase süüdi pistise võtmises, dokumentide võltsimises ja võltsitud dokumentide kasutamises. Karistuseks sai ta kolmeaastase tingimisi vangistuse 3,5 aasta pikkuse katseajaga. Ühtlasi konfiskeeris kohus 51 150 eurot, mis oli eeluurimise ajal arestitud Eliase pangakontol.

Eliasele kuuluv osaühing Elite Consult jäi samades süütegudes süüdi juriidilise isikuna ning kohus määras firmale 3500 euro suuruse rahalise karistuse. Ühtlasi konfiskeeris kohus firmalt kätte saadud 100 000 eurot.

Konfiskeeritav summa kujunes süüdistatavate saadud kriminaaltulu kogusummast väiksemaks, sest nende vastu on esitatud selle juhtumiga seoses tsiviilkorras ka teisi nõudeid. Karistuse puhul arvestati, et Elias asus uurimisasutusega koostööd tegema ning nõustus menetluse suhteliselt varajases järgus kokkuleppega. Samuti oli ta varem karistamata ja kahetses oma tegu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles