Bussipiletite hinnad tõusevad linnas ja maal

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile pärastlõunal Viljandi bussijaamas Kolga-Jaani bussi oodanud Loreida Põldmaa märkis, et elu läheb kogu aeg kallimaks. Seetõttu ei imestanud ta ka bussipiletite hinnatõusu üle.
Eile pärastlõunal Viljandi bussijaamas Kolga-Jaani bussi oodanud Loreida Põldmaa märkis, et elu läheb kogu aeg kallimaks. Seetõttu ei imestanud ta ka bussipiletite hinnatõusu üle. Foto: Elmo Riig / Sakala

Et reisijate arv väheneb ja liinivedude kulud tõusevad, otsustas Viljandi maavalitsus alates augustist tõsta bussipiletite hindu nii linnalähi- kui maakonnaliinidel.

Viljandi maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Kaupo Kase kinnitas, et avalikel liinivedudel tõusevad piletihinnad 20 protsenti. «Olukord on selline, et kui riigipoolne toetus avalikule liiniveole on tõusnud ja lagi on käes, siis reisijate arv järjest väheneb. Ka on tõusnud üldised ühistranspordikulud ning osa kommertskaugliine on vaja asendada avaliku liiniveoga,» selgitas Kase hinnatõusu põhjusi terves maakonnas.

Hinnatõus on paratamatu

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles