Koduaeda sobiv suhkruleht teeb tee magusaks tervislikult

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suhkrulehte ise seemnest kasvatada on üksjagu vaevarikas. Koduaeda on mõistlik osta ettekasvatatud taimi.
Suhkrulehte ise seemnest kasvatada on üksjagu vaevarikas. Koduaeda on mõistlik osta ettekasvatatud taimi. Foto: Marko Saarm / Sakala

Suhkruhaigetele ja kaaluga kimpus olevatele magusasõpradele on väärt abiline suhkruleht, mis on Eestis praegu küll veel vähe levinud, kuid mida õnnestub siin päris edukalt kasvatada.

«Suhkruleht on hästi magus ja suhkruhaigetele väga hea. Seda saab tee ja kohvi sisse panna, samuti passib see hoidistesse,» räägib Tarvastu valla Kuressaare-Peegi talu perenaine Taisia Peek taimest, mis tema kinnitusel kasvab suvega 1–1,2 meetri kõrguseks.

Ehkki suhkruleht (Stevia rebaudiana) on suhkrust 300 korda magusam, ei tõsta see kehakaalu, vaid aitab seda isegi langetada. Eesti loodustootepoodidest võib leida suhkrulehetablette, -pulbrit ja -ekstrakti ning ka selle taime kuivatatud lehti. Kodus kasvatatud suhkrulehte võib lisada toidule nii värskelt kui kuivatatult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles