Repliik: Kahtlased kõned ja teated lotovõidust

Sten Mahov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sten Mahov
Sten Mahov Foto: Elmo Riig / Sakala

Kuigi ma olen välismaalt tehtavatest petukõnedest palju kuulnud, polnud ma ise veel üsna hiljuti nendega kokku puutunud. Mobiilioperaatorite sõnutsi on see aga juba vana mure ning ega tavaline mobiilikasutaja selle vältimiseks suurt midagi ära teha saagi.

Tänavu aprilli keskel saadeti paljude Eesti inimeste mobiiltelefonile lotovõitu kuulutav tekstsõnum Suubritanniast. Mina jäin sellest lainest kõrvale. Eelmisel nädalal tuli mulle aga mitu välismaa kõnet päevas. Esimese kõne võtsin vastu, sest teadsin, et mulle võidakse välismaalt helistada, teisi oskasin aga juba ignoreerida. Vaevalt ka, et keegi mulle öösel kell kolm või hommikul poole seitsmest Hollandi Antillidest või Vaikse ookeani saarekeselt helistaks.

Peaks ju olema nii, et kui pole põhjust, siis me ei hakka säärastele numbritele tagasi helistama. Ja kui me ikka välismaa loteriis osalenud ei ole, pole mõtet sealt ka võitu loota. Ometi leidub tahes-tahtmata neid, kes udujuttu uskuma jäävad ning pärast petturiga ühenduse võtmist kopsakaid mobiiliarveid tasuma peavad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles