Võhma lillepäeval selgub tõhusaim hernehirmutis

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu müüdi hernehirmutiste oksjonil kõrgeima hinna, 31 euro eest plekist «Plika».
Mullu müüdi hernehirmutiste oksjonil kõrgeima hinna, 31 euro eest plekist «Plika». Foto: Egon Valdaru

Pühapäeval tulevad Võhmas viiendad lillepäevad, mille korraldab kohalik aiandusselts Kanarbik. Kohale oodatakse aiahuvilisi ja niisama uudistajad.

Tänavu on plaanis püsilillenäitus «Varjuaed», et tutvustada taimi, mida kasutada aia varjulisemates kohtades. «Valisime selle teema, sest tavaliselt jäädakse varjuliste aiasoppide haljastamisega hätta. Ei tunta taimi, mis sobivad hämaras kasvatamiseks või lausa vajavad vilus kasvamist,» kõneles seltsi juhatuse liige Riho Teras.

Kanarbiku seltsi liige Mati Rang tutvustab keskpäeval näitusel olevaid taimi. Lisaks sellele esitlevad Kaevandi ja Nõrga talu ning Elise Aed kultuurikeskuses oma suurejoonelise näitusega helmikpööriseid ning tiarelle. «Need taimed sobivad samuti varjuaias kasvatamiseks ning on Eestis praegu äärmiselt populaarsed,» selgitas Riho Teras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles