Teatrifestival tuleb suure suminaga

, kultuuriakadeemia tudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Selliseid kolme inimese jõul liikuvaid tegelasi saab näha kultuuriakadeemia kolmanda kursuse teatritudengite ja nende juhendaja Jaanika Juhansoni lavastuses «Suur sumin».
Selliseid kolme inimese jõul liikuvaid tegelasi saab näha kultuuriakadeemia kolmanda kursuse teatritudengite ja nende juhendaja Jaanika Juhansoni lavastuses «Suur sumin». Foto: Elmo Riig / Sakala

Endise Vilma tehase hoovis ja Viljandi laululaval käib sel nädalal tihe töö teatrifestivali SUMIN avalavastuse «Suur sumin» kallal. See esietendub 1. juunil kell 11 laululaval ja on linnas lastekaitsepäeva keskne sündmus.

Esmaspäeva hommikul võis endise leivakombinaadi õuel näha vedelemas ohtralt tühje kaste, lauajuppe, kangaid, värve ja palju muud. Sellest kõigest oli õhtuks valminud mitu uhket kostüümi ja muid rekvisiite, osa neist koguni nii suured, et vajavad laval juhtimiseks korraga kolme inimest.  Atribuutika meisterdasid Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia teatrikunsti kolmanda kursuse tudengid, kes oma loomingut pühapäeval ise kandma hakkavad.

Tähelepanelikum mööduja on neidsamu kostüüme ehk juba tudengite seljas laululaval ringi liikumas märganud. Proovid toimuvad seal «Suure sumina» kallal iga päev, vahel ka koos muusikute või tantsijatega. Nädala lõpul lisanduvad proovidesse tudengid teistestki kõrgkoolidest, kes kõik lavastusse oma panuse annavad. Osaleb ju festivalil üksteist teatrialast haridust pakkuvat õppeasutust seitsmest riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles