Sääsepirina kontsert ülistab looduse väge ja tähistab suve algust

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sääsepirina Alguse kontserdil ülesastuv Marten Kuningas on Viljandimaal ebaharilike kontserdipaikadega harjunud. Viimati esines ta möödunud sügisel festivalil «Viljandi Music Walk» kohviku Fellin sisehoovis kahekordsete puukuuride vahel.
Sääsepirina Alguse kontserdil ülesastuv Marten Kuningas on Viljandimaal ebaharilike kontserdipaikadega harjunud. Viimati esines ta möödunud sügisel festivalil «Viljandi Music Walk» kohviku Fellin sisehoovis kahekordsete puukuuride vahel. Foto: Margus Haav / Sakala

Laupäeva õhtul Soo-maal teist korda asetleidval Sääsepirina Alguse kontserdil astuvad üles elektro-šamanistlikule rännakule viiv Sädelev Kass, Cirkl ehk Liis Ring oma popilikumate katsetustega, pärimusmuusik Mari Kalkun ja folktroonilist muusikat tegev Pastacas ning meloodilist rokki viljelev Marten Kuningas.

Publiku huvi vähesuse üle pole korraldajatel põhjust kurta: piletid lõppesid tänavu juba nädal enne kontserdipäeva.

Sellele kontserdile artiste valides on otsustavaks saanud loomingu sobivus kõikehõlmavasse, ent teisalt kammerlikku keskkonda, nagu on Soomaa. Seekord nauditakse head muusikat Tipu looduskooli õuel, kuhu pannakse püsti väike lava ja tehakse mõned lõkked. Muusika kõrval on kontserdi juures koht ka kõhutäitel ja keelekastel. Tänavuse aasta plaane seades otsisisid korraldajad Soomaa metsade vahelt ja ka leidsid, kuid kahjuks pidid kohalikust köögimeistrist loobuma tema haigestumise tõttu. Tänavu on kõhutäite eest vastutamas Ann Ideon ja toidukõrvane rüübe tuleb eripruulina Saaremaa ja Tartu noorte õllemestrite käe alt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles