Teearu europark tähistab kümne aasta juubelit

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teearu peremees ning perenaine Ain ja Laine Laidvee näitavad tuulevurri, millest aeg-ajalt saab lapselaste tarvis karussell.
Teearu peremees ning perenaine Ain ja Laine Laidvee näitavad tuulevurri, millest aeg-ajalt saab lapselaste tarvis karussell. Foto: Marko Saarm / Sakala

Kui 2004. aasta mais rajati Toomas Hendrik Ilvese kodutallu Ärmale Euroopa Liiduga ühinemise auks Euroopa park, otsustas teisel pool Abja-Paluoja asuva Põlde küla Teearu talu rahvas samalaadse vägitööga hakkama saada.

«Kui niisugune mõte tuli, kõnelesin sellest ka naabrinaisele Helju Räägelile ning tema kiitis takka, et tehku ma aga ära,» pajatab Teearu peremees Ain Laidvee.

Kui Ärma talu maadele istutasid 37 puud Euroopa riikide suursaadikud ja Eesti välisministeeriumi töötajad, siis Teearul tegid kogu töö ära peremees ja perenaine kahekesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles