Peron pälvis Uuemõisas tubli tunnustuse

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuemõisa takistussõidu karikavõistlustel tunnistati parimaks trakeeniks Heimtali hobusekasvandusest pärit Peron, kellega ratsutas Kairi Dräbtsinskaja Viljandi ratsaspordiklubist.
Uuemõisa takistussõidu karikavõistlustel tunnistati parimaks trakeeniks Heimtali hobusekasvandusest pärit Peron, kellega ratsutas Kairi Dräbtsinskaja Viljandi ratsaspordiklubist. Foto: Krista sepp

Eesti hobusekasvatajate selts tunnustas 16.–18. maini asetleidnud Uuemõisa takistussõidu karikavõistlustel edukamaid Eestis kasvatatud hobuseid ja üks esiletõstetuist oli Viljandimaal Heimtalis sündinud täkk Peron.

Kaheksa-aastane Peron, kellega Viljandimaa ratsaspordiklubi liige Kairi Dräbtsinskaja võitis 120-sentimeetriste takistustega parkuuris neljanda koha, pälvis Eesti hobusekasvatajate seltsi (EHS) tunnustuse trakeeni tõugu hobustest. Tema omanik on Jane Uibopuu.

EHS kavatseb niisugust tunnustamistraditsiooni jätkata ka järgmistel suurematel ratsaspordivõistlustel, et motiveerida nii hobusekasvatajaid kui nende loomadega võistlevaid sportlasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles