Mõisaretkel tuleb teine päev

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna on külastusmängu «Unustatud mõisad» teine päev, mil kogu Eestis teeb huvilistele uksed valla ligi nelikümmend mõisat.

Viljandimaal ootavad külalisi Kärstna, Lahmuse, Olustvere, Pärsti, Suislepa ja Suure-Kõpu. Igal täistunnil saab mõisates teha giidiga jalutuskäigu ning päeva kestel vaadata näitusi ja istuda kohvikuis. Lisaks pakutakse koolide tugevuse ja mõisate eripära rõhutamiseks kontserte, töötube ja muud huvitavat.
Mõisaretke peakorraldaja Urmas Tuuleveski sõnul on igas mõisas midagi uut, mis elamust pakub, ning vaeva on nähtud nii hoonete ehtimise kui renoveerimisega.
«Viljandimaa mõisad tasub kõik üle vaadata,» soovitas peakorraldaja.
Vähemalt kümnes mõisas käinute vahel loositakse välja kutseid sügisel Maidla mõisas antavale teatrietendusele. Mullusel mõisamängul jõudis külastuste arv 16 000 kanti ning korraldaja meelest tuleb neid sel aastal isegi rohkem. Mäng «Unustatud mõisad» kestab augustikuuni.
Peale tänase on külastuspäevad 10., 11. ja 24. juuli ning 5. august. Mõisad on avatud kella 10—18.40.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles