Marko Albert viis Viljandist võidu

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Albert
Marko Albert Foto: Roger Ote

Võidupühal Viljandi järve ääres ja linna lähiümbruses peetud Mulgi-Jaani noortetriatloni põhidistantsi võitis Marko Albert, harrastajate ja noorte rajal oli kiireim Marko Etverk ning lastedistantsil Kristjan Johanson.


Eesti karikasarja kuulunud triatlonivõistluse sprindidistants (750 m ujumist + 20 km rattasõitu + 5 km jooksu) kulges favoriit Marko Alberti dikteerimisel. Esimesena veest välja saanud, kasvatas ta rattasõidul edu konkurentide ees ning näitas jooksudistantsil üldvõiduks piisavat teist tulemust.

Eliitklassi võitjana lõpetas Marko Albert triatloni ajaga 57.55,3. Teine oli Eero Raudsepp (aeg 58.57,5) ja parima juuniorina kolmas Priit Ailt (1:00.16,2).
Selle võistlusraja kiireim naine oli A-klassi kuuluv Kaidi Kivioja, kes üldarvestuses 14. lõpetanuna kaotas võitjale ligemale 11 minutit.

Noormeeste A-klassis oli sprindis Hannes Poolametsa järel teine Viljandi rattaklubi esindaja Jostem Vaidem. Tema oli üldarvestuses 60., saades ajaks 1:27.58,9.

Noorte B-klassi ja harrastajate rajal (250 m ujumist + 10 km rattasõitu + 2 km jooksu) finišeerus esimesena B-klassi kuuluv Markko Etverk (aeg 32.49), teise lõpetanuna teenis parima harrastaja tunnustuse Raivo Nõmm (33.11) ja kolmas oli Andres Kübar (34.54). Kiireim neiu Rahel Kallas lõpetas üldkokkuvõttes 12. kohaga (aeg 38.52).

Esimest korda triatlonivõistlusel kaasa teinud viljandlane Raivo Nõmm hindas kogemust meeldivaks. «Põnev ja huvitav ala,» lausus ta.

Enam jooksumehena tuntud ning viimasel ajal sageli ka rattaspordiüritustel osalenud Raivo Nõmme sõnul oli kolmest alast raskeim ujumine. «On võrdlemisi keeruline veest tulles lihased rattasõidul tööle saada,» arutles ta.
Nõmm arvas, et läbitud triatlon talle viimaseks ei jää. «Plaan on panna end proovile ka Pühajärvel,» ütles Viljandi rannast Karksi jaanijooksule tõttav mees.

Samal distantsil kaasa teinud Viljandi rattaklubi poisid Greg Hallop ja Jaanus Tasane olid B-klassis vastavalt viies ja seitsmes.

Mulgi-Jaani noortetriatloni lastevõistluse (100 m ujumist + 5 km rattasõitu + 1,4 km jooksu) esimene lõpetaja oli ajaga 17.28 Viljandi rattaklubi poiss Kristjan Johanson, kellele kuulus esikoht C-klassi noormeeste seas.

Kiireim tüdruk oli selles vanuseklassis Laura Kallas (18.50) ning D-klassi parimad olid Kregor Zirk (20.16) ja Simona Gilberta Luts (20.34). Viljandi rattaklubi poistest olid veel Joosep Sankmann D-klassi poiste arvestuses kuues ja Reio Toom C-klassis seitsmes.

Võistluse korraldaja Hendrik Aguri sõnul tuli tänavu Viljandis peetud võidupüha ürituste tõttu päeva algul veidi muuta rattasõidu ja eliitklassi jooksudistantsi, kuid üldiselt läks ettevõtmine ladusalt ja suurte tõrgeteta.

«Sprindidistantsil olime sunnitud jooksurajast välja jätma Trepimäe tõusu ja rattaringki oli teeremondi tõttu tavapärasest erinev,» kõneles Agur.

Mehe sõnul soosis aga päikesepaisteline ilm võistlust igati. «Järgmine triatlon tuleb Viljandimaal 21. augustil Karksi-Nuias,» teatas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles