Vahva lugu väikesest poisist

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellisteks on Mare Hunt joonistanud väikevenna ja tema sõbra Pulksoni.
Sellisteks on Mare Hunt joonistanud väikevenna ja tema sõbra Pulksoni. Foto: Erakogu

Veel trükivärvi järele lõhnav «Väikevend ja Pulkson» on haaravalt kirjutatud lugu väikesest poisist, kel on küll armastav perekond, kuid kes peab palju aega üksi veetma. Nii leiab ta endale männioksast inimesekujulise sõbra Pulksoni.

Norra lastekirjanduse klassiku Anne-Catherine Vestly raamat on helge ja õigeid eluväärtusi sisendav. Nii nagu peategelane Väikevend peab palju ise fantaseerima, jääb mõtlemiseks ruumi ka lugejale.

Öeldakse, et tänapäeva lapsed on targad, vana aja lapsed ei olnud. Mis aga on elus tähtis tarkus? Äsja ilmunud raamatu «Eesti looduslikud toidutaimed» autorid Raivo Kalle ja Renata Sõukand rääkisid ühes hiljutises raadiosaates, et karjapoisile suurt rohkem ühes ei pandudki kui leib ja jook, sest ta leidis metsast ja põllult ise palju maitsvaid ja tervislikke taimi, millega maiustada. (See pole vaesusest tingitud maltsa ega puulehtede söömine, millest hiljaaegu andis maailmale meie lastest kõneldes teada üks euroliidu urbaniseerunud ametnik.)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles