Kirikute ööl saab kellatorni ronida

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hedi Vilumaa taasleitud väikse kirikukellaga, mis kannab kirja «LG.V. Vietinghoff 1793». See jõudis Kõpu kirikusse tagasi 2012. aastal.
Hedi Vilumaa taasleitud väikse kirikukellaga, mis kannab kirja «LG.V. Vietinghoff 1793». See jõudis Kõpu kirikusse tagasi 2012. aastal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kõpu Peetri kirik on 23. mai hilisõhtul keldrist tornitipuni uudistajate päralt. Samuti saab kuulata põnevaid lugusid minevikust ja tänapäevast.

«Liitusime selle ettevõtmisega, sest see tundus väga huvitav,» sõnas Kõpu Peetri koguduse õpetaja Hedi Vilumaa.

Kirikute öö on alguse saanud legendist, mis jutustab, et kord unustanud üks Viini kirikuteener pühakoja uksed õhtul valla ja jalutanud koju. Mõne tunni möödudes meenus see talle ja ta tõttas uksi lukustama. Oma imestuseks leidis ta eest hulga inimesi, kes olid jalutuskäigul avatud uksest sisse astunud, et pühakoda uudistada või seal lihtsalt pisut istuda ja mõtiskleda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles