Teatekudumisel tekitas elevust maailmarändur

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luke Adshead läbis enne võistlust lühiinstruktaaži. Ühtlasi anti talle näpunäiteid, kuidas läbida rada ilma ennast ja teisi vigastamata.
Luke Adshead läbis enne võistlust lühiinstruktaaži. Ühtlasi anti talle näpunäiteid, kuidas läbida rada ilma ennast ja teisi vigastamata. Foto: Elmo Riig / Sakala

Läinud laupäeval peetud Heimtali käsitöölaadal tekitas kõige enam elevust Lossi gildi korraldatud kudumisvõistlus «Käi ja koo», millel esimest korda tegi kaasa mees. Ühtlasi andis ta võistlusele rahvusvahelise mõõtme.

Inglismaalt Ross-on-Wye'st pärit Luke Adshead on maailmarändur, kes järgmiseks plaanib minna jalgsi Tallinnast Ateenasse. Kudumisvõistlusele sattus ta pooljuhuslikult. Vardaid hoidis ta käes esimest korda elus, kuid viie minutiga õnnestus tal kudumise põhitõed selgeks saada. Adsheadi võistkond sai viie neljaliikmelise võistkonna hulgas neljanda koha.

Võistluse võitis Olustvere teenindus- ja maamajanduskooli tekstiili eriala vilistlaste naiskond koosseisus Marju Roosileht, Eleriin Press, Taive Sarnik ja Siret Männisalu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles