Vanavarapäev toob kokku vägevaid uunikume

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puust rooliga 1943. aasta villis suudab arendada kiirust 90 kilomeetrit tunnis, ent on paras bensiiniõgard, neelates 19–20 liitrit 100 kilomeetri kohta. Sellega on perekond Jurak vedanud kartulit, koristanud loorehaga heina ja kive.
Puust rooliga 1943. aasta villis suudab arendada kiirust 90 kilomeetrit tunnis, ent on paras bensiiniõgard, neelates 19–20 liitrit 100 kilomeetri kohta. Sellega on perekond Jurak vedanud kartulit, koristanud loorehaga heina ja kive. Foto: Elmo Riig / Sakala

Pühapäeval Kolga-Jaani külje all Vissuvere külas Veski talu magasiaida juures peetavale käsitöö- ja vanavarapäevale vurab hulk vanu sõidukeid, teiste seas Eesti eakaim veoauto, 1920. aastast pärit Ford TT.

Ürituse korraldaja, Veski talu peremees Aivo Jurak toob välja neli sõidukorras vana villist ehk GAZ-67. Üks neist kuulus kunagi Viljandi rajooni täitevkomiteele ning oli hiljem rändkino teenistuses.

«Kõik, kes tunnevad, et nende sapakas, Moskvitš või muu vana sõiduk on vaatamist väärt, on kohale oodatud,» ärgitas Jurak. Üritust uudistama, kaupa müüma ja ostma pääsevad kõik tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles