Imbi Paju: ma ei usu, et muutun poliitiliseks zombiks

, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Imbi Paju
Imbi Paju Foto: Peeter Langovits / Postimees

Rahvusvaheliselt tuntud kirjanik ja filmitegija Imbi Paju, kes elab vaheldumisi Soomes ja Eestis ning on püüdnud oma loominguga olla sillaehitaja kodumaa ja muu maailma vahel, pürgib europarlamenti erakonna Eestimaa Rohelised kandidaadina.

Imbi Paju, kummas rollis, kas kirjaniku ja filmitegijana või poliitikuna Euroopa Parlamendis, on teie arvates võimalik rohkem maailma muuta?

Ma olen oma raamatute ja filmidega juba maailma muutnud. Soome president Sauli Niinistö andis mulle mu tööde eest läinud aastal Lõvide Rüütelkonna rüütlimärgi. Seda pole siiani antud ühelegi kirjanikule, saati veel välismaa naisele. Ma olen esinenud koos Soome endise kaitseministri, presidendikandidaadi ja praeguse ÜRO erieksperdi Elisabeth Rehniga oma dokumentaalfilmide esilinastustega seoses mitmes riigis. Ta on ka ise ühes mu dokumentaalfilmis ja on leidnud koos Soome rohelise poliitiku Heidi Hautalaga, et olen oma loominguga olnud Eesti kultuurisaadik. Tuntud Venemaa ekspert ja The Economisti ajakirjanik Edward Lucas on kirjutanud, et Imbi Paju raamatud on pehme kaitse Eestile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles