Soe õhtu tõi muuseumi rahvast täis

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ants Annusel oli iga eksponeeritud relva kohta oma lugu rääkida. Fotol demonstreerib ta huvilistele tankitõrjegranaati.
Ants Annusel oli iga eksponeeritud relva kohta oma lugu rääkida. Fotol demonstreerib ta huvilistele tankitõrjegranaati. Foto: Elmo Riig / Sakala

Egiidi all «Öös on tähti» peetud muuseumiöö meelitas laupäeval Viljandi muuseumisse 558 inimest. Viimased huvilised lahkusid alles kella poole kaheteistkümne paiku.

«Arvasin, et tuleb 300–500 inimest, sellest suurema arvu juures läheks juba kitsaks,» rääkis Viljandi muuseumi direktor Jaak Pihlak. «Tegelikult nappiski vahepeal ruumi, aga saime hakkama.»

Huvilistele olid rääkima tulnud Viljandi kultuuritähed. Nukuteatri kauaaegne eestvedaja Altmar Looris peatus teatri ajalool, lugusid relvadest pajatas muuseumisõber Ants Annus. Telesarjade «ENSV» ning «Pehmed ja karvased» stsenarist Gert Kiiler tutvustas oma õllepurkide kollektsiooni põnevamaid palasid ning lugusid Viljandi tähtedest läbi aegade pajatas muuseumi sõprade seltsi esimees Heiki Raudla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles