Viljandimaa rahvaliitlased valisid uue juhatuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erakonna Viljandi osakonna esimees Monika Kuzmina.
Erakonna Viljandi osakonna esimees Monika Kuzmina. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval valis Rahvaliidu Viljandi maakonnaühenduse erakorraline konverents endale uued juhid. Esimeheks sai Kodukandi-liikumise Viljandi piirkonna juht Enn Sarv, aseesimehe ametit veavad Viiratsi rahvamaja juhataja Maire Paju ja erakonna Viljandi osakonna esimees Monika Kuzmina.


Enn Sarve sõnul lasub Rahvaliidul kohustus taastada maaelu, mida praeguse poliitika jätkudes ähvardab hääbumine. Külade elujõu taastamisel peab ta esmatähtsaks luua maaeluks soodsad tingimused. «Tugev küla annab lootust, et kosub vald ja kosub maakond. Kui on tugev maakond ja tugevad linnad, on tugev kogu meie riik,» usub ta maaelu äratamisse.

«Maaelu arendamine on praegu peamiselt seltside õlul, ja nende ainus võimalus on seda teha projektide kaudu, mis pole sugugi lihtne - sageli takerdume bürokraatiasse, sealhulgas fondide rahastamispõhimõtte taha,» lisas Enn Sarv selgituse uudisteagentuurile BNS. Sarve sõnul peaks maaelu toetuseks olema rohkem fonde, kaasfinantseeringu osa võiks olla tunduvalt väiksem ja see ei peaks olema ilmtingimata rahaline. Praegustes tingimustes pannakse vallad kaasfinantseeringu tõttu sageli sundseisu.

Vastne Rahvaliidu Viljandi maakonnaühenduse juht on seda meelt, et senisest enam tasuks väärtustada vabatahtlikku tegevust, tänu millele on paljusid paiku elus hoitud. «Mängu- ja spordiväljakute rajajad on tegelikult millegi palju suuremaga hakkama saanud - kaudselt loovad nad vähehaaval tingimusi noorte tagasitulekuks maale. Kui tuleb noori hakkajaid peresid, areneb ka maaettevõtlus ja tekib uusi töökohti,» arutles Enn Sarv.

Eestimaa Rahvaliidu Viljandi maakonnaühenduse erakorraline konverents esitas Eestimaa Rahvaliidu esimehe kandidaadiks Juhan Aare. Aseesimeeste kandidaatideks esitati Lauri Vitsut, Viljar Jaamu, Andrus Blok, Mai Treial ja Riina Kull.
 

Copy
Tagasi üles