Kooli lõpetanutele suvekuudel toetust ei maksta

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala


16-aastastele ja vanematele lastele, kes lõpetavad tänavu põhikooli, gümnaasiumi või kutseõppeasutuse, lõpetatakse peretoetuste maksmine alates kooli lõpetamisele järgnevast kuust.
 


Kui noor jätkab samal kalendriaastal õpinguid õppeasutuses, kus õppimine annab õiguse peretoetustele, siis makstakse suvekuudel saamata jäänud toetus välja tagantjärele ning jätkatakse igakuist maksmist kuni õppimise lõpetamise või 19-aastaseks saamiseni.

Igal lapsel on õigus lapsetoetusele kuni 16-aastaseks saamiseni. Toetuse suurus pere esimesele ja teisele lapsele on sellel aastal 300 krooni kuus ning pere kolmandale ja igale järgmisele lapsele 900 krooni kuus.

Lapsel, kes õpib põhikoolis, gümnaasiumis või põhihariduse baasil kutseõppeasutuses või kes on põhihariduseta ja õpib kutseõppeasutuses, on õigus lapsetoetusele 19-aastaseks saamiseni. 19-aastaseks saamisel makstakse toetust õppeaasta lõpuni.

Kui nooruk pärast 16-aastaseks saamist ei õpi, siis ei ole tal ka õigust lapsetoetusele. Sellisel juhul lõpetatakse maksmine alates juulikuust paljudele tänavu põhikooli, gümnaasiumi või kutseõppeasutuse lõpetanud 16-aastastele ja vanematele lastele.

Kui 16-aastane asub õppima välisriiki, siis peretoetuse saamiseks peab tema Eestis elav perekonnaliige esitama pensioniametile välisriigi vastava õppeasutuse tõendi, millest selguks, et laps jätkab õpinguid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles