Veetornis avatakse tehnikamudelite näitus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Need, kes kahe järgmise kuu jooksul Viljandi veetorni ülaossa ronivad, näevad seal Viljandi noormeeste tehtud mudeleid, roboteid ja tööriistu.
Need, kes kahe järgmise kuu jooksul Viljandi veetorni ülaossa ronivad, näevad seal Viljandi noormeeste tehtud mudeleid, roboteid ja tööriistu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi vanas veetornis näeb järgmisest nädalast juuli lõpuni Viljandi huvikooli laevamudelduse, materjalide töötlemise, mehhatroonika ja robootika ringi õpilaste töid.

«Ma oskan ehitada laevamudelit, millel on ehtsad nahkistmed, töötav rool ja sõukruvi. Programmeerin roboti liikuma poolkaares vasakule, otse tagasi ja paremale ümber nurga. Minu jaoks ei ole mingi küsimus teha käele metallist turvis,» nii kirjeldavad oma oskusi Viljandi huvikooli 10–18-aastased tehnilise taibuga noored.

Ringides õpitakse tundma metalle, tööriistu ja praktilisi töövõtteid. Valmivad mudelid, prototüübid ja mänguasjad. Asjad töötavad ja liiguvad nagu päris. Lisaks on need kujundatud kaunilt ning silmas pidades disaini põhitõdesid ja esteetilist tervikpilti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles