Viljandid tahavad nõustamist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pool aastat tagasi liitusid neli linna ümbritsenud valda üheks omavalitsuseks. Nüüd teevad äsja loodud Viljandi vald ning Viljandi linn esimesi samme, et kaks samanimelist omavalitsust üheks liita.
Pool aastat tagasi liitusid neli linna ümbritsenud valda üheks omavalitsuseks. Nüüd teevad äsja loodud Viljandi vald ning Viljandi linn esimesi samme, et kaks samanimelist omavalitsust üheks liita. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linn ja vald on esitanud siseministeeriumile taotluse saada ühinemiskonsultandilt nõu, et kaaluda liitumist üheks omavalitsuseks. Samasuguse taotluse on teinud Võhma linn ja Kõo vald.

Siseministeerium ootas ühinemist kavandavatelt omavalitsustelt sooviavaldusi konsultantidelt nõustamise saamiseks ning sooviavalduse esitas 11 omavalitsusrühma, millesse kuulub üle 40 valla ja linna. Lisaks on veel viis omavalitsust näidanud toetuse saamiseks huvi, kuid kirjalikku avaldust ei ole veel esitanud.

Siseministeeriumi regionaalhalduse osakonna nõunik Ave Viks rõhutas BNS-ile, et need ei ole kindlad ühinejad, vaid omavalitsused, kes kaaluvad ja hindavad ühinemiste vajadust ning võimalust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles