Repliik: Pealinlastele talukraami

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tea Raidsalu
Tea Raidsalu Foto: Elmo Riig / Sakala

Esmaspäeval teatas Eesti maasikakasvatajate liit, et Tallinnas asuva Ülemiste keskuse parklas alustas tööd taluturg, kus saab otse talunikelt osta värskeid aedvilju.


Esindatud on enam kui 20 talunikku ja tootjat, kelle pakutav ulatub värsketest maasikatest ja hernestest kuni kohapeal suitsutatava liha ja kalani.

Mitte et pealinnas ei oleks turgu, kust seda kõike saab. Kui mõni aeg tagasi polnud turul käimine kuigi prestiižne, siis nüüd võtab üha enam linnainimesi selle käigu ette, et hankida kodumaist värsket ja tervislikku toidukraami.

Kuigi Ülemiste parklast tubli tüki maad enda alla haarav taluturg asub seal ajutiselt, võidab turg kauplemisvormina ehk tänu sellele endale rohkem poolehoidjaid. Õnnestunud ettevõtmisest ja suurenenud nõudlusest võivad teisedki tegusad inimesed julgustust saada ning maaelanikele tööd ja leiba andvad turgusid juurde luua.

Tagasi üles